Elke zondagochtend kijk ik naar de Verwondering en vaak word ik getroffen door de woorden van de gast van die ochtend. Zo ook enige tijd geleden door de woorden van Vamba Sherif. Ik vertelde dat aan onze oudste en zei dat ik zijn boek wil lezen omdat ik sommige uitspraken nog eens tot me door wil laten dringen. Blijkt M. het boek te hebben want Vamba is de man van een collega van haar. Het meisje op de voorkant van het boek is hun dochter met de traditionele hoofddoek uit Liberia en het t-shirt is van de Hema en zo zijn de werelden van haar ouders bijeen gekomen op de foto.
Onderstaand citaat is waarom ik het hele boek wilde lezen.

Vamba Sherif ‘ Ongekende liefde’.

Pag. 57

…’Ik wist wat de woorden betekenden, maar wat mijn oudoom vervolgens zei, ging dieper. ‘Kamo Vamba, als ik dit lees, vraag ik me steeds weer af waarom sommige mensen iemand die ze niet kennen tot een ongelovige kunnen verklaren, terwijl ze niet eens weten wie hij is en wat zijn verhouding tot God is. Hoe ik bid is mijn eigen zaak. Niemand gaat naar de hemel omdat hij elke dag de moskee bezocht, of zeven keer naar Mekka op bedevaart is geweest. Het gaat om hoe we met elkaar omgaan, om hoe we onze naasten behandelen, ook als ze geen moslims zijn. Kun je mij goed volgen, Kamo Vambo? Dus voel je vrij om te zijn wie je wilt zijn. Jouw lot ligt niet in handen van iemand, hoe bijzonder zo iemand ook is, maar in jouw eigen handen’…