Gisteren had ik met nicht Joke afgesproken op het station van Castricum want we zouden samen naar het Huis van Hilde gaan, het archeologisch museum van Noord-Holland. Mijn treinreis liep gesmeerd, maar die van Joke werd door een open staande spoorbrug onderbroken en zij moest weer terug. Gelukkig zijn er nu mobieltjes, al hoorde ik de mijne pas een tweede keer toen zij al weer in haar woonplaats terug was. We spraken af dat ik gewoon het museum in zou gaan en dat zij zou komen zodra er weer een trein reed.

En jawel, om twaalf uur zag ik haar aankomen uit de trein want het museum ligt pal naast het station en ik zat boven in het restaurant op de uitkijk. Het is geen groot maar wel een boeiend museum, vooral als je van geschiedenis houdt en een Noord-Hollandse bent. Maar nu hadden we allebei trek in een lekker broodje en alleen nog maar zin om gewoon bij te praten want zo vaak zien we elkaar ook weer niet.

Al met al liep de ochtend dus anders dan gepland, maar we hadden er beiden geen spijt van dat we gekomen waren. En zo stapten we, ieder aan een andere kant van het perron, na een paar uur weer op de trein terug naar huis. Nieuwsgierig naar het museum, kijk op de site van Huis van Hilde en je krijgt een idee.