Het is al een tijdje geleden dat we sinterklaas hebben gevierd, maar vandaag kreeg ik mijn cadeau in het echt: samen met jongste dochter naar Scheveningen. Ik had gevraagd: of een strandwandeling, of koffie met wat lekkers, of een museumbezoek, of een lunch. en wat kreeg ik? alles!

Eerst genoten van de beelden van Tom Otterness op de boulevard.

Daarna koffie met taart en bekeken we ieder in eigen tempo de tentoonstellingen in Beelden aan Zee. Ik genoot het meest van het werk van Volten. Veel schaalmodellen van enorme grote werk die overal in Nederland in openbare ruimtes staan. Ogenschijnlijk simpele vormen maar die steeds veranderen als je er van een andere kant naar kijkt. Hij speelt met vormen en ik met zonlicht in een ijzeren schaal, met een doorkijkje en zie dan A. in de gipsotheek waar zij loopt te genieten.

Daarna lopend over het strand naar onze lunchgelegenheid en daar kreeg ik zoveel kibbeling op mijn bord dat ik vanavond nog niet hoefde te eten. Wat een heerlijke dag. Ik weet wel wat ik volgend jaar weer vraag op 5 december.