Gisteren was een mooie zaterdag. Het begon met de jaarlijkse re√ľnie van de Kweekschoolmeisjes. Nu is ‘meisjes’ wel wat overdreven voor dames rond de 70, maar zo zien we onszelf wel als we samen zijn. We kennen elkaar vanaf 1967 en zijn nog steeds blij elkaar te zien en altijd hebben we verhalen genoeg om aan elkaar te vertellen. Dit jaar was er wel een verdrietige kant aan ons samenzijn omdat een van ons er niet meer bij kan zijn in verband met haar gezondheid. We zijn nu nog met z’n zessen, maar hopen dat nog heel lang te zijn. Ikzelf kwam van de MMS en had vanaf de kleuterschool alleen met meisjes in de klas gezeten. En op deze school waren jongens, dus dat was spannend. Maar helaas, alle nieuwe meisjes van de MMS en HBS werden samen in een klas gezet.

Maar wat hebben we een geweldige tijd op landgoed Hertenduin gehad op de kweekschool De la Salle. Als je de foto’s ziet snap je waarom het daar goed toeven was. Met mooi weer soms les buiten en anders de ramen wijd open. Heerlijke tijd daar.

En de mooie zaterdag was nog niet om want er stond een verrassingsverjaardag klaar voor vriendin J. Meestal weet zij altijd als er iets gaat gebeuren, maar nu had ze geen idee. Dus toen ze uit haar werk kwam en argeloos de kamer binnen liep, wist ze niet wat ze zag en hoorde: een luidkeels ‘lang zal ze leven’ en een kamer vol bezoek . En het was haar gegund, van harte.