Vanmorgen samen met Ton naar de kerk geweest en genoten van het prachtige koor, de preek en het samenzijn. En nu, eind van de middag deel ik een stuk van het gedicht dat Freek de Jonge heeft geschreven voor Trouw. Ik pak de laatste twee strofen omdat het voor mij zo passend is bij kerst en bij de tijdgeest. En net als hij, ben ik vaak heel verbaasd over wat ik geschreven heb naar aanleiding van een thema, tekening of opdracht. Dat is het wonder van het creatief proces.

We hebben geen behoefte meer aan vragen
waar we geen antwoorden op weten
en nog het minst van alles
zitten we te wachten op een preek
Maar wat blijft er over van een wereld
zonder geloof in goed en beter
Wat moet er worden van ons leven
als de geest ontbreekt?

Blijf Het Verhaal vertellen
De wereld kan niet zonder
en ieder pasgeboren kind
is behalve een mysterie
bewijs van het wonder
dat het leven steeds opnieuw begint

Freek de Jonge, kerst 2017