De vraag was: speelt muziek in deze tijd van het jaar een rol? En zo ja, waarom?

Nou, ik word die top 1000 ieder jaar helemaal zat. Zoveel liedjes die ik het aanhoren niet waard vind, maar Ton luistert er graag naar. Hoewel, luistert. Als ik vraag wat hij van de vorige plaat vond zegt hij vaak’ oh, ik luisterde niet’.
Maar ik kan altijd naar mijn kamer waar het stil is en geen muziek aan staat. Maar soms heb ik er wel zin in, muziek die op dat moment bij mijn stemming past, niet met de tijd van het jaar of het moment van de dag. Als ik foto’s zit te bewerken zet ik bijvoorbeeld vaak muziek op en dat kan variëren van country tot opera of Gregoriaans.

In de auto wil ik graag meezingliedjes, vooral als ik in mijn eentje een stuk moet rijden. En er is dan geen kind dat zegt:’ ma-am’. Heerlijk lekker hard meezingen, soms zelfs tweestemmig.

Ik zou best in een koor willen zingen maar dat kost tijd en die kan ik dan niet aan iets besteden wat ik ook graag doe. En ik wil niet nog meer vaste dingen, dus geen koor, en dan zing ik maar in de auto. Lekker hard.