Gisteren was zo’n maandag die we niet snel vergeten. ‘We’ zijn Ton en ik en onze vrienden E. en H.

We vertrokken vrolijk uit Heemstede, op weg naar vriendin B. in Amersfoort. We waren al verschillende keren bij haar op bezoke geweest en altijd reden we er zonder problemen naar toe. Echter niet vandaag. H. had nog even op de computer gekeken naar de juiste afslag, we hadden twee tomtoms bij ons, dus wat kon ons gebeuren.
Nu zijn die beide tomtoms vanaf hun aanschaf, zo’n tien jaar geleden, niet meer aan de computer gehangen om bijgewerkt te worden.


We komen dus bij afslag 13 waar we eraf zouden moeten, maar beide tomtoms zeggen: verder, volgende afslag. We kiezen daarvoor en dat was niet slim.
De volgende afslag is bij Barneveld en terug over de snelweg is geen optie want daar staat het verkeer vast en ook de toegangsweg staat vol en vast. Dan binnendoor. Leuke weides, boerderijen, bochten, en verschillende kanten die de tomtoms ons opwijzen. Uiteindelijk komen we toch in Amersfoort maar we moeten in een nieuwe buitenwijk zijn en die kent onze tomtom nog niet zo goed. We hebben de omgeving goed verkend, zagen dezelfde gebouwen weer langskomen maar uiteindelijk kwamen we in de buurt. Alleen konden we niet de weg voor de auto vinden, dus die neergezet en het laatste stukje gelopen. Een uur later dan gepland waren we op onze eerste bestemming.

Na de koffie naar vriendin L. in Doorn die al op ons zat te wachten. We hebben een heerlijke lunch gehad, lekker met elkaar gekletst en gelachen en toen was het tijd om op huis af te gaan. Eerst nog even B. terugbrengen en dan hups, de snelweg op naar huis. We hebben het gered tot vlak voor de snelweg, toen was het snelle weg en reed de auto niet harder meer dan 50. Dat is langzaam op een snelweg. Er brandde een lichtje en het boekje zei: vraag assistentie. Hebben we gedaan en na een tijdje kwam de ANWB met zijn bekende gele bus en een zeer vriendelijke ANWB’er.

Helaas, ons kapotte onderdeel had hij niet bij zich, of we hem maar wilden volgen naar de garage. Graag, alleen werd 50 km. op een gegeven moment ook te snel en kwam er een sleepkabel bij. Gelukkig wisten we niet vooraf dat het een heel eind slepen was, maar we kwamen heel aan. Daar werd een nieuwe bobine geplaatst, getest en jawel, we konden nu echt naar huis. Wel een wat andere dag dan maandag: wasdag. Maar zeker is: met de familie v.L. verveel je je nooit.