Vanmorgen las ik een stuk in de krant over geluk. Dat het niet te koop of te winnen is maar dat je het vindt in de kleine dingen. Zo voelde ik vanmorgen geluk toen ik op de fiets stapte en nog even omhoog keek en daar Ton voor het raam zag staan om naar mij te zwaaien. Dan zit ik glimlachend op de fiets en voel ik geluk in mijn hart. Geluk voelde ik ook toen ik door de duinen fietste en dat prachtige landschap om mij heen zag waar je zo maar in mag rondrijden, stoppen, foto’s maken en gewoon genieten van de kleuren en de vormen. Maar ook het feit dat ik daar in vrijheid kan fietsen, zelf kan bepalen of ik naar Bloemendaal ga of een andere kant op.

Lopend aan zee voel ik me bijna altijd gelukkig, helemaal als ik mooie vormen ontdek in en op het zand, als ik die prachtige luchten boven zee zie of drie meisjes op paarden die langzaam langs de branding gaan. Kortom, geluk is dichterbij dan je denkt. en Joost van den Vondel schreef al in de 17e eeuw: ‘Wie zijn geluk niet kent, leeft ongelukkig in rijk bezit.’