Vanmorgen was ik op bezoek in ‘De Regenboogtuin’, een tuin voor stilte en meditatie in zuid-west Haarlem, om de hoek bij mijn voormalig ouderlijk huis aan de Ramplaan. Daar kwam ik terecht naar aanleiding van een stuk over de tuin in de krant. Daarin stond een oproep voor vrijwilligers en voor planten en struiken die bij mensen over waren en die zij graag willen gebruiken in de tuin. Nu is dat laatste bij ons gebouw het geval, dus zijn er planten die anders weg waren gedaan nu in de Regenboogtuin terecht gekomen. En vandaar dat wij, ik was met een medebewoonster, uitgenodigd waren om een kijkje te komen nemen.

Het is een prachtige plek en het wordt nog veel mooier als de tuin verder ontwikkeld is, maar de stilte was te voelen, ondanks verkeersgeluid verder weg. Hannah van der Schee is de initiatiefneemster en met vrijwilligers probeert zij haar ideale stiltetuin verder te ontwikkelen. Vrijwilligers heeft zij nog nodig, maar daar kan ik haar niet bij helpen, mogelijk wel met nog wat meer planten. En verder vandaag genoten van de zon.