Als ik aan een cirkel denk, is het eerste dat in me opkomt: de cirkel van het leven. Het levenswiel dat begint te draaien en uiteindelijk weer stopt. Maar ik zie ook de cirkel voor me waarbinnen de mandala wordt getekend, van leeg naar vol, voltooid en weer opnieuw beginnen met een lege cirkel.

Ben je veilig binnen de zelf getrokken cirkel rond je eigen leven? Nee, nergens krijg je de garantie van veiligheid.

In een cirkeltje blijven ronddraaien in gedachten brengt je niet verder. Soms moet je eruit breken, andere inzichten krijgen, frisse lucht brengen in stoffige gedachten die maar rond blijven spoken.

Een cirkel kan rust brengen maar als je er niet af en toe uitstapt, kun je ook te veel op je eigen-ik gericht blijven. Dan krimpt je wereld in. Droog je op.

ronddraaien
binnen een
cirkel van gedachten
brengt je geen oplossing
loslaten