Vandaag met nichtje M. naar Blijdorp geweest en dat was driedubbel genieten. Allereerst van het gezelschap, dan van het mooie weer en niet onbelangrijk van de dieren. Het fotograferen in Artis gaat makkelijker, maar het leven voor de dieren lijkt me hier aangenamer, al kunnen wij ze soms door al het groen bijna niet zien. Maar zoals de foto’s laten zien was er genoeg om met plezier vast te leggen. Wij zagen slapende hyena’s, duttende olifanten, een neushoornjong dat zo mooi was, samen met de moeder. Stokstaartjes op wacht en spelende en soezende anderen. Maar wat ik heel bijzonder vond was een krokodil die binnen lag te slapen, tegen het raam aangedrukt en voor het eerst kon ik dit dier bekijken op nog geen 10 centimeter afstand. Eerst dachten we dat het een nepper was, maar toen het oog wat bewoog zagen we dat hij/zij echt was. Hoe zou die huid aanvoelen? Koud, warm, hard, stug of opvallend soepel? Geen idee.

Natuurlijk hebben we veel meer dieren gezien, maar dit is mijn keuze van de dag. Dank lieve nicht voor dit uitje. De foto van de okapi is voor jou omdat je ze zo mooi vindt.

(klik op de foto’s om ze vergroot te zien)