Dinsdag zijn Ton en ik naar Deurne gereden om daar samen zijn verjaardag te vieren. We hadden prachtig weer en hebben heerlijk in de binnentuin van een oud klooster dat nu hotel is zitten ontbijten, lezen, een drankje gedronken en ik heb er weer zitten tekenen. En vanwege Ton zijn verjaardag heb ik een T gemaakt.

Op de dag van zijn verjaardag, 5 juli, zijn we op de herinneringstoer gegaan. Na de oorlog heeft Ton zijn vader als metselaar gewerkt aan het herstel van de vernielde kerk in Metrik, bij Horst. En daar waren we vlak in de buurt, dus zijn we erheen gegaan. Ton mocht als zes jarig jochie na de oorlog een weekje in de vakantie mee en wist niet wat hem overkwam toen het eten op tafel kwam. Wat een weelde, dat was hij niet gewend als oorlogskind. Mooi idee als je je hand op het metselwerk legt dat je vader misschien wel die stenen heeft gelegd.

We kwamen ook langs de toenmalige camping Het Meerdal waar we jaren met I. en W. en de kinderen hebben gekampeerd en waar onze A. haar eerste stapjes zette aan de hand van haar oom J. Mooie herinneringen op de dag dat je weer een jaar ouder bent geworden. En ook deze dag brengt weer mooie herinneringen.

En de derde dag zijn we via Eindhoven gegaan want ik wilde graag en tentoonstelling in het Van Abbemuseum zien en daar kwamen we bijna langs. En dat was voor mij zeer de moeite waard. En nu zijn we weer thuis, ook heerlijk.