Afgelopen dinsdag in het schrijfcafé zocht ieder een ansichtkaart uit. Maar inplaats dat we daarover gingen schrijven, kregen we de kaart van de buurvrouw. Ik kreeg dus deze kaart van Jeppe Hein waarop zijn ontwerp, genaamd ‘please’.

Daar schreef ik het volgende over:

Een zwart vlak met wat vage neonwoorden en bovenaan: “please”.

Wat willen ‘ze’ dat ik doe?
In ieder geval niet stelen, niet roken, niet eten, geen neon aanraken en niet flitsen. Maar wat wel mag is vele malen groter. Ik mag genieten en me ontspannen, dansen, aanraken en flirten, zingen, luisteren, praten en vragen stellen. Om me heen kijken, communiceren, de ander aanraken en een camera gebruiken zonder flits.
Kortom, hier staat: LEEF ! GENIET! Deel dit met anderen en stel het positieve boven het negatieve. Ga genieten en laat genieten. Sta midden in je leven en kijk om je heen en zie hoe goed je het kunt hebben als je je ervoor openstelt.
Zo kun je leven, ondanks de verboden en negatieve invloeden. Stel het positieve, het goede bovenaan. En leef!