Terwijl de kinderen op Vlieland hun kampeerplek inrichtten voor het seizoen, was ik op pad met vriendin A. voor onze fotocursus en wij gingen naar IJmuiden want de regen zou in het zuiden en oosten vallen. Maar zodra wij de eerste foto’s maakten vielen ook de eerste druppels en dat is niet goed voor de camera. Dus dan maar eerst warme chocolade met appeltaart. Maar het bleef motteren en omdat wij stoere vrouwen zijn met een opdracht gingen we toch aan de gang. Iedere keer vinden we het boeiend om de Hoogovens met al die rook te fotograferen. Maar ook hijskranen, boorplatformen en een prachtige lelijke cementfabriek. Gelukkig werd ons volhouden beloond met het stoppen van de regen. Na het genieten van het maken van de foto’s komt het nagenieten thuis achter de computer. Kleuren ophalen indien nodig, lelijke stukken wegknippen indien gewenst, wat verscherpen of juist niet, net als in de donkere kamer maar dan makkelijker. Met mijn nieuwe kleine camera kan ik leuke dingen doen die ik ook uitprobeerde en zo was het weer een leerzaam ochtendje.

En vanmorgen in de zon staan kijken naar schoonzoon R. die aan het voetballen was. Daarvoor en daarna gezellig bij zijn ouders geweest en zo werd ook onze zondag een mooie dag. Behalve dat Feyenoord verloor van Ajax.