Vandaag eindelijk weer eens een vrije reis gemaakt. Het was even puzzelen waar ik heen zou gaan, meestal ga ik niet verder dan Rotterdam, maar opeens had ik zin in Zeeland omdat ik had gezien dat er weer een rechtstreekse verbinding naar Vlissingen was. Niet dat ik tot daar wilde, maar ik dacht: ik stap gewoon ergens onderweg uit en zie wel. Dat werd dus Arnemuiden. Ik had me er meer van voorgesteld dan ik in werkelijkheid zag, maar ik heb de klok van Arnemuiden horen luiden zoals in de oude ballade gezongen wordt en dat kan niet iedereen zeggen. En ik zag een motor met zijspan, beschilderd en aan de zijkanten ganzenvleugels zodat de berijder het gevoel had dat hij vloog.

De volgende stop was Middelburg en dat is een leuke stad met een mooie boekwinkel. Maar de trein reed net weg toen ik aankwam en ik had geen zin om een half uur te wachten. Dan terug, naar Goes, die trein kwam binnen een paar minuten. Nou, daar hoef je je vrije reis ook niet naartoe te maken, tenzij je een prachtige wandbeschildering wilt zien, zo mooi. Ik heb even op internet gekeken en deze kunstenaar heeft al veel meer prachtige wandschilderingen gemaakt. Kijk maar op ZenkOne.nl.

En onderweg in de trein heen en terug zitten lezen, schrijven, dommelen en naar buiten zitten kijken. Best leuk om een verre bestemming te zoeken en dan gewoon ergens uit te stappen, ga ik vast nog een keer doen, al weet ik nu dat het ook kan tegenvallen.