Dit weekend is anders gelopen dan gepland. Weken geleden hebben I. en ik afgesproken samen met de mannen uit eten te gaan bij onze plaatselijke geweldige Chinees. Met Ah-bonnen. Het regende, maar we werden opgehaald door I. en I. en even later gingen vrolijk het restaurant binnen. ‘ Heeft u gereserveerd?’ Jazeker. ‘Onder welke naam?’ ‘ Van der eem’, zegt I. ‘ ‘Waarom heb je niet onder je eigen naam gereserveerd’, vraag ik aan I. ‘Ik heb niet gereserveerd, dat heb jij toch gedaan?’ Nee dus en het was helemaal vol. Nu kun je er de pest in krijgen, maar dat heeft geen zin, wij lachen er dus om, de mannen duidelijk minder. Maar we hebben mee naar ons huis genomen wat we daar zouden willen eten en hebben een genoeglijke maaltijd gehad, lekker bijgepraat en gelachen. Het ging tenslotte om het samen lekker eten en kletsen en dat hebben we dus gedaan.

Vandaag zou ik mijn vrije reis gebruiken om naar C. in Vught te gaan en samen dan naar Tilburg. Maar code geel van het KNMI, dus om half acht vanmorgen met elkaar gebeld en besloten het op een andere dag nog eens te proberen. En zo ben ik dus lekker op mijn kamer aan het rommelen, ben met Ton naar de bieb gelopen en ga zo weer even rusten. Deze zondag is duidelijk een rustdag. Ook heerlijk.