Hoger wonen geeft niet alleen prachtige wolkenluchten maar ook bij mist, lopend naar de voordeur ziet het er prachtig uit. Hopelijk wordt de mist niet te dik en gaat het ijzelen, want vanavond ga ik met vrienden met de trein naar Rotterdam. En ik wil natuurlijk wel vannacht gewoon thuis slapen. Maar zover is het nog niet. Ik zit nu heerlijk op mijn kamer en heb net weer een gedicht gelezen van Joke van Leeuwen. Haar werk is altijd een feest om te lezen. Neem nu het gedicht

Lijmen

Ik had drie beestjes,
drie beestjes van steen.
Een vogeltje.
Een veulentje.
Een varkentje.

Ze zijn gevallen.
Ze braken stuk.
Ik heb ze gelijmd.
‘t Is bijna gelukt.

Ik heb drie beestjes,
drie beestjes van steen.

Een volentje.
Een veukentje.
Een vargeltje.

Joke van Leeuwen

Zelfs als volwassene geniet ik hiervan en zie ik het helemaal voor me.