Wat een verschil in het weer tussen gisteren en nu. Net fietste ik in de ijsregen van Haarlem naar huis en werd doornat en koud. Gistermiddag liep ik door de duinen van Noordwijk naar de zee met de zon op mijn bol en liepen we het labyrint op het strand in prachtig weer. Wolken in allerlei tinten, de zon op het helmgras, de zee in verschillende tinten groen en grijs, wat een cadeau. Natuurlijk hoort schrijven vooraf en na afloop erbij en op het kaartje dat ik trok stond: ‘ geef jezelf aandacht cadeau’. Dat deed ik dus duidelijk gistermiddag. Ter afsluiting maken we bijna altijd een rondeel met zinnen uit een langere tekst en daarmee proberen we te vatten wat we hebben beleefd, ervaren.

meeuwen stonden stil boven hun eigen schaduwbeeld
het licht onder en achter de wolken
alles was rustig en vredig
meeuwen stonden stil boven hun eigen schaduwbeeld
wij volgden ons pad in eigen tempo
onze schaduwen smolten samen
het licht onder en achter de wolken
meeuwen stonden stil boven hun eigen schaduwbeeld

m’