Gisteren schreef ik al even over het maken van beeldgedichten dat ik bij vriendin N. voor het eerst deed. Je werkt dan niet met woorden maar met voorwerpen. wij kozen voor materiaal uit de tuin. Ted van Lieshout, de dichter, heeft daar een prachtig boek overgemaakt en dat was onze inspiratiebron. Maar om hele sonnetten te leggen, daar hadden we geen zin in, wij begonnen met een simpel elfje. Een gedicht dat bestaat uit elf woorden: eerste regel 2, tweede 2, derde 3, vierde 4 en vijfde regel weer 1 woord.

Nadat we alles hadden gemaakt en beschreven brachten we al het blad en de bottels naar Sushi het varken dat het met smaak opat. Zij ook een fijn moment zoals wij ook deze morgen hebben gehad. Klik op de foto’s om de beeldgedichten goed te kunnen zijn. Vooral die op foto 3 en 5 zijn een mooi voorbeeld. Ze zijn door N. gemaakt. Morgen laat ik tekst en beeld samen zien. Voor vandaag is dit wel lees- en kijkvoer genoeg denk ik.