Wat is het toch heerlijk als er mensen zijn die een spreuk bedenken die op jou slaat en waar je blij van wordt. Neem nu de spreuk:

Creatieve mensen hebben geen rommel, die hebben overal ideeën liggen”. Heerlijk toch? Nu zijn er natuurlijk ook creatieve mensen met een heel opgeruimde werkplek, maar dat zijn denk ik mensen die meer vanuit hun hoofd werken en niet vanuit hun hart. Ik werk dus duidelijk vanuit mijn hart.

Dit vind ik ook een mooie: “Wees jezelf want een origineel is altijd meer waard dan een kopie”. En zo is het maar net. Heel kleine kinderen zijn nog zichzelf, maar dan komt de tijd dat ze net zo als anderen willen zijn en er net zo uit willen zien. Dat hoort bij die leeftijd en dan is het zo knap als je als eenling er anders uit durft te zien, andere belangstelling durft te tonen dan de groep.

Probleem kan zijn dat je er pas laat achter komt wie jezelf bent. Je moet er namelijk moeite voor doen om dat te weten te komen. Schrijven kan daarbij helpen, dat ervaar ik geregeld. Door te schrijven naar aanleiding van een woord, stelling, tekening enz. kom ik er weer achter wat belangrijk voor me is, waarom dat zo is en waarom ik daar niet altijd naar handel. En ken ik mezelf nu onderhand helemaal? Nee, maar ik heb hopelijk nog de tijd om daar achter te komen.