Deze week mij cultureel gelaafd aan twee tentoonstellingen. Eerst ging ik met vriendin H. en A. naar Alkmaar naar de tentoonstelling “ Picasso in Holland”. In een kleine ruimte hingen twee schilderijen van hem en wat afbeeldingen uit schetsboeken die hij in Alkmaar had gekocht en in Noord-Holland ook had gebruikt. Aan die kleine schetsen en die twee werken kun je zijn talent zien. Zo trefzeker geschetst, zo mooi geschilderd.
En er was tekst, veel tekst en een film over de tentoonstelling. Als ik alleen hiervoor de reis had gemaakt, dan had ik me teleurgesteld gevoeld. Maar het museum heeft veel meer te bieden en daar hebben we uitgebreid van genoten. Zo ook van mijn lunch’ Picasso”.

Vandaag met Ton naar het Stedelijk in Amsterdam voor de prachtige en zeer uitgebreide tentoonstelling “Wonen in de Amsterdamse School”. We zijn allebei liefhebber van deze stroming in de architectuur en beeldende kunst en hebben dus lopen smullen. Prachtige meubels, lampen, glas-in-lood, stoffen, snuisterijen, beelden en klokken, veel klokken. Je kon ook je eigen Amsterdamse Schoolklok maken en dat hebben veel mensen gedaan.
Vervolgens ben ik door het museum gaan dwalen en genoten van bekende en onbekende kunst. Wat is het toch heerlijk dat er musea zijn en zo dichtbij. Daarna een eerste klas lunch in de prachtige wachtkamer en toen verlangden we alleen nog maar huis om daar bij te komen. Dat is inmiddels gebeurd zoals je kunt zien.