Je hebt van die avonden die je niet vergeet. Zo’n avond was vrijdagavond. Ton en ik waren naar Brummen gegaan omdat ik samen met M. daar een dichtersavond zou bijwonen. M. en ik op de fiets over prachtige stille weggetjes met links en rechts oude boerderijen, landhuizen, weilanden of bossen.

Bij een piepklein schoolgebouw moesten we verzamelen en daar stond ook een soort sprookjeshutje met het opschrijft “ afhaalpoëzie”. We kregen een menukaart met de titels van allerlei gedichten en daar mochten we er een uit kiezen en de dichter in het huisje las het dan aan je voor. En, je kreeg het gedicht ook nog mee. Ik koos de titel:” Gebroken dromen lijmen”. Wat een speciaal begin. Daarna werden we in groepen ingedeeld en fietsten we van locatie naar locatie waar steeds een andere dichter optrad. En bij zo’n locatie moet je denken aan de tuin van een landgoed, de boomgaard bij een boerderij, bij een vijver met luid kwakende kikkers bij een buitenhuis enz.

en hoe donkerder het werd, hoe meer lampjes gingen er branden rond de dichters. Onze laatste plek bereikten we in het bijna donker via een smalle zandweg die bezaaid was met kuilen vol water. Het werd dus ook nog spannend.

Na afloop wijn en gesprekken over de dichters. Onze favoriete was de voormalig Haarlemse stadsdichter Sylvia Hubers. En toen was het al tegen twaalven en moesten we nog in het pikkedonker naar huis fietsen. Mijn voorlicht bleek het niet te doen doen, dus richtte ik me op het achterlicht van M. en de strepen langs de weg. Maar M. zwaaide geregeld van links naar rechts en dat was moeizaam volgen, maar bij Brummen aangekomen waren er weer lantaarnpalen langs de weg en thuis was er een heerlijk glas wijn ( of twee).

Het werd dus laat. Niet voor Ton want die lag allang op bed. De volgende ochtend zijn we langs I. en W. gegaan op de camping in Beekbergen. Het miezerde de hele dag maar we zaten gezellig in de voortent tot het tijd werd om de files op te zoeken.

En nu is het zondag, eind van de middag en heb ik net een Thaise massage achter de rug. Wel, als dit geen weekend is om niet te vergeten, dan weet ik het niet meer.