Dat het is afgelopen tijd niet zulk goed weer was en ik toch veel thuis moest blijven was niet erg. Ik was namelijk heel veel tulpen aan het fotograferen. Of eigenlijk, niet veel tulpen maar veel foto’s van verschillende tulpen. Tegen een witte achtergrond, een zwarte, op schilderingen gelegd van mezelf, in water en daar inkt bijgooien, ik was veel aan het ontdekken en vastleggen. En dan later op de pc ze bekijken, veel weggooien en bewerken. Heerlijk. Onder de franse Zonnekoning was de tulp hofbloem, een korte tijd waren bepaalde tulpenbollen meer dan goud waard ( van 1634-1637) en op stillevens werden ze getoond om de rijkdom van de eigenaar te tonen. De eerste tulpen bloeiden in Nederland in 1594 en nu kunnen we ons Nederland niet meer voorstellen zonder tulpen in de lente.

Eigenlijk vind ik de tulpen het mooist als ze op hun retour zijn, dan zijn ze het fotogeniekst voor mij.