Buiten giet het van de regen en dus blijf is lekker binnen. Bij het opruimen vond ik een boekje dat ik van vrienden heb gekregen bij hun opruimen”Cycloram voor de huisvrouw”, aangeboden door het Instituut van systematisch sparen. Wat dat dan ook mag wezen. Even cycloram opzoeken: op internet niet te vinden maar zie, in het voorwoord wordt het uitgelegd: ‘het is samengesteld uit het Griekse woord kuklos en het woord Ram, hetgeen betekent een kring, een cirkel, de gesloten lijn die getrokken wordt door uitgeverij De Ram’.

Ben ik nog niet veel wijzer, dan maar naar de inhoud. Een a t/m z van allerlei onderwerpen betreffende de huisvrouw. Vermakelijk om te lezen. Ik neem een stukje uit het: Geheugen.

Eigenlijk is het zo dat wij huisvrouwen niet mogen vertrouwen op ons geheugen; het is nu eenmaal een onbetrouwbare vriend van ons. Een klein bloknootje dat u steeds bij de hand ( in de tas) heeft, is het prettigste hulpmiddel voor uw geheugen. Wanneer u direct opschrijft hetgeen u moet onthouden en u doet dat kleine bloknootvelletje ( niet groter dan een tramkaart) meteen in uw portemonnaie of in uw toiletzakje, kortom op een plaats waar u enkele keren per dag kijkt, dan zult u veel minder dingen vergeten…’

Dat waren nog eens tijden waarbij je het dagelijks leven kon leren uit een boek.