Gisteren gelukkig weer opgeknapt want er stond en foto-uitje naar ‘ de Burcht’ Amsterdam in de agenda. Terwijl Ton naar de kerk was, ging ik met de trein naar Amsterdam. Lekker vroeg dus genoeg tijd om wat rond het station aldaar rond te scharrelen. Het was er druk, maar ik vond toch heel stille plekken. Ik verbaasde me daarover want toen ik onder een viaduct stond te fotograferen was ik daar echt de enige. Tot er een wit busje naast me stopte met twee heren in uniform die mij stilzwijgend aankeken. “Jawel, u mag dit wel fotograferen, maar u mag hier helemaal niet zijn. Heeft u dat bord niet gezien?” Nee dus. Ik wilde wel even mijn foto’s bekijken en een kop koffie drinken. Aan de IJkant was een leuk restaurant met heerlijke koffie. Toen ik de bediende daar een compliment over maakte en er nog een bestelde, zei hij dat ik die van het huis kreeg. Mijn zondag kon al niet meer stuk. En toen moest het beste stuk nog komen: de rondleiding in de Burcht. Daar was ik al eens geweest maar niet specifiek om te fotograferen. Maar daarover later meer. Nu de foto’s rond het station.