Wat zitten er toch grote tegenstellingen in het leven. Maandag de herdenking van onze Mink en een dag later naar de verjaardag van mijn tante die 100 is geworden. Met haar rollator liep ze sneller dan ik, dat vond ik wel heel grappig. Van het bezoek van de burgemeester genoot ze ook en hij beloofde vanaf nu ieder jaar op haar verjaardag te komen. Mijn nicht uit Nieuw Zeeland weer ontmoet met haar man en dochters, mijn andere neef en nichten. Vroeger logeerde ik graag in hun grote gezin en het is daar dat ik mijn eerste danspassen heb geleerd. Ja, familie, je hebt samen een gedeelde geschiedenis die op momenten als dit weer opgehaald wordt. Maar ook met vrienden/vriendinnen die je al heel lang kent heb je een gedeelde geschiedenis en dat maakt het contact zo makkelijk. Je weet van elkaars geluk en verdriet, er hoeft niets uitgelegd te worden want je hebt met elkaar mee geleefd.