Zondag, hoe anders was die vroeger dan nu. Geen winkels open, maar als je iets vergeten was deed de kruidenier de deur wel even open. Klant is koning, nietwaar?

Voor mij is de zondag van vroeger omgeven met de geur van draadjesvlees en lof, voorafgegaan met soep. Helemaal zelf gemaakt natuurlijk. Johnny van Doorn, ofwel Johnny the Selfkicker, schreef er dit over:

Zondag

O zondag.
Met je geuren van braadvlees.
Met je mijmeringen.
Je tukjes. Je wandelingen. Je zitjes.
Je gekamde haren en je schone kleren.
O zondag.

En wat bracht mij de afgelopen zondag. Een bezoekje aan I. en in de middag weer naar een voorstelling van het Bolshoiballet in Moskou, gezien in de bioscoop in Haarlem. Met z’n vijven erheen en daarna samen een lekkere pizza eten. Geen slechte manier om een zondag door te brengen want oh wat was het weer een prachtig ballet. Dit keer werd ‘ de getemde feeks’ van Shakespeare gespeeld. Zo mooi, we waren er allemaal van onder de indruk. De dames in de rij achter mij hebben ook erg genoten. Dit keer geen twee oude dametjes, maar vriendin E. met dochter en schoondochters.

En nu is het maandag, heb ik gesport, wacht er een strijk en de stofdoek. Ach ja, het kan niet elke dag zondag zijn.