Een kleine week geleden ben ik aan het einde van de middag naar Amsterdam gegaan om voor het eerst de verlichte kunstwerken te gaan bekijken en fotograferen. Statief natuurlijk mee want als je in het donker gaat fotograferen moet je lange sluitertijden gebruiken. Maar het statief is in de rugzak gebleven want het was druk, erg druk. Dus maar uit de hand en gelukkig heb ik geen zware camera, dus de resultaten vielen mee. Overal stond uitleg over het lichtbeeld en ook bij de drijvende brief van Spinoza stond dat er ooit een brief van hem in het water viel en een vriend in het water dook om die brief te redden. Soms speelde ik wat met de camera (foto 4), soms geeft een ander standpunt een heel ander beeld van hetzelfde ( foto 1 en 2), de brug van foto 3 veranderen constant van kleur en de brug van foto 5 bleef gewoon zichzelf.

Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn dit zelf mee te maken, een kleine impressie. Klik op de foto’s om ze te vergroten.