Wat een weekend van tegenstellingen. De vreselijke moordpartijen in Parijs. Zoveel verdriet en angst bij mensen die een avond uit waren zonder iemand kwaad te doen. En toen kwam het kwaad naar hen toe, zonder aanziens des persoons werden ze gedood of verwond. Voor veel mensen zal hun leven vanaf nu anders zijn. Wantrouwen, angst, mogelijk haat zal de overhand kunnen krijgen. Net als ik zullen de meeste mensen zich niet kunnen voorstellen dat je zover gaat dat je mensen die je niets hebben gedaan neerschiet.

In hun ideologie hebben waarschijnlijk alle westerse mensen schuld aan wat hen niet bevalt of verachten ze iedereen die niet hun idee├źn aanhangt.

En terwijl men in Parijs nog in shock is, zaten wij rustig thuis en hadden een vreedzame, lekkere tutdag thuis. Een wereld vol tegenstellingen op kleine afstand. En die afstand lijkt steeds kleiner te worden. Een vluchteling zei vanavond: de vijand waarvoor wij gevlucht zijn heeft ons ingehaald.