Enige tijd geleden ging ik naar een fototentoonstelling in het fort Beverwijk. Ik was er nog nooit geweest en had gelukkig mijn fototoestel mee. Ik ben gek op oude muren en die hadden ze daar volop. Licht hadden ze minder, wel af en toe een lamp in een nis. Maar flitslicht gebruiken maakt een foto zo hard, maar soms kun je niet anders. Ik heb met en zonder flits gefotografeerd, heerlijk dat je nu niet meer hoeft te denken: oh, ik heb nog maar twee foto’s op mijn rolletje. Nadeel is dat je dan vaak minder secuur te werk gaat: je kunt ze later altijd nog weggooien. Maar dat stadium ben ik voorbij als ik in een bijzondere omgeving ben. Dan maak ik elke foto bewust. Misschien kan ik met twee leden van de fotogroep nog een keer naar het fort. Er is nog zoveel te zien. en te fotograferen natuurlijk.