Vanmorgen vroeg onder de wol vandaag want vanmorgen trekt er een schaapskudde door Heemstede en dat wil ik natuurlijk zien. Dus om 8 uur sta ik al op de brug over de Leidsevaart want ik wil een goed plekje hebben om de schaapskudde te fotograferen. Het is gezellig, allerlei bekenden kom ik tegen, ouders van klasgenootjes van M. en A. van de lagere school. Iedereen staart vol verwachting richting station want daar komen ze vandaan. He, daar komt ook een loper die ik goed ken, vriend I. die geen oog heeft voor de schapen en stug doorloopt.

Maar dan komt de kudde eraan met de herderinnen. De brug is afgezet met netten zodat de schapen niet het water in geduwd worden of zelf een duik nemen. Wat is het toch heerlijk voor de herder dat schapen kuddedieren zijn want waar de eerste gaan, volgt de rest en het hondje houdt alles in de gaten. Want stel je voor dat het tweede schaap denkt: mm, het gras daar lijkt me lekkerder en die gaat rechtsaf. Een ander denkt er net anders over en gaat de weer een andere kant op, een paar langzame denken: morgen is vroeg genoeg, ik stop ermee voor vandaag. Zo’n herder zou gek worden. Maar deze niet. Heel vlot liep het hele stel over de nieuwe fietsbrug, aan de overkant even grazen want de begeleiders moesten snel naar de Herenweg om daar de boel af te zetten. Ik fietste er ook heen en heb ze daar ook op de foto gezet. Ik had gedacht dat iedereen met kinderen wel langs de weg zou staan want wanneer zie je nu een schaapskudde door je dorp komen? Maar de meeste kijkers waren grijze duiven net als ik en even enthousiast als ik. Wat een heerlijk begin van weer een zonnige zondag. Straks bridgen maar nu nog even lezen op het balkon. (klik op de foto’s om ze vergroot te zien)