Vandaag heb ik iets nieuws ervaren: floaten. Ik had er nog nooit van gehoord, maar kreeg een bon van M. en ben die gaan gebruiken. Eerst een heerlijke hotstone massage, gevolgd door floaten. Stel je voor: een groot bad gevuld met heel zout water zodat je, net als in de Dode Zee drijft. Een ontspannend muziekje en zachte lichtpuntje in het plafond. Al snel was ik zo ontspannen dat ik mijn ogen niet meer open kreeg. Een heerlijke manier om totaal te ontspannen, mits je geen doenerige type bent, want bijna en uur zo liggen vergt wel van je dat je buiten helemaal loslaat. Door vroeger meditatie lukt het prima.

Daarna heerlijk op het balkon zitten puzzelen, met Ton naar de boekwinkel om zijn boekenbonnen te verzilveren. En jawel, ik zag natuurlijk ook een boek dat ik nog niet had en beslist wel zou moeten hebben: Storm in juni. Over de ziel van de Fransen ten tijde van de Duitse bezetting.

het is van de schrijfster Irene Nemirovsky. Zij stierf in 1942 in Auschwitz en 62 jaar na haar dood dook dit boek  als manuscript op en werd het uitgegeven. En ik lees net dat het boek in 2013 is verfilmd.

Nou, laat de zon maar komen, of de regen, ik verveel me niet. Doe ik trouwens nooit, zelfs een uur liggen in zout water roept nog geen verveling in me op. Ik heb het al vaker gezegd: eigenlijk ben ik in wezen gewoon lui. Volgens sommige filosofen geen slechte eigenschap. Het kan tot iets moois leiden: een gedicht over Icarus bijvoorbeeld.

: