Nooit van gehoord? Nu wel. Want wat een kunstenaar is dat. Vandaag met vriendin A. naar Amsterdam naar het filmmuseum Eye geweest. We waren al warm gemaakt voor deze tentoonstelling maar het heeft alles overtroffen van wat wij hadden verwacht. Stel je voor: een grote lange zaal met een doek van zo’n 45 m. lang en daar trekt een processie langs vol beweging en muziek tegen een achtergrond van steeds veranderende houtskooltekeningen. En dat alles dus gemaakt en bedacht door Kentridge. Ik heb veel foto’s gemaakt en wist vooraf dat de meeste onscherp zouden zijn: binnen en bewegende beelden. Maar ze zijn bijzonder geworden omdat ik de sfeer, de muziek, het kippenvel erbij terug voel. Als je kunt: ga er heen, de tentoonstelling is tot 30 augustus. Kun of wil je dat niet, kijk dan op youtube en tik zijn naam in, maar dat is een zwakke afspiegeling van het echte. Hier enkele foto’s ter illustratie. Klik erop om ze te vergroten.