De volgende dag, maandag, gaan we de ‘ Cloch-Cheacel Agus Cairn’ ofwel de ‘ Dromberg Stone Circle’ bekijken uit de bronstijd. Altijd een mysterieus gevoel als je weet dat daar mensen hebben geleefd in zo’n andere tijd dan de onze en de stenen hebben korstmossen op zich en in de gestapelde steentjes rondom hebben allerlei planten een leefplek gekregen. De varentjes waren er in die tijd al, maar de heggen vol fuchsia’s, wanneer zouden die gekomen zijn?

In Glandore stoppen we voor koffie aan het meer in de zon, in het vissersstadje Baltimore lunchen, nu binnen want het giet. Ik heb heerlijke mosselen en Ton een steak. Die dag wordt het niet meer droog.

’s Avonds heb ik mijn eerste boek uit wat me erg tegenviel maar leuk was omdat het in een favoriet kustgebied van Bretagne speelde. Die nacht blijken de muren dun en hoor ik onze buurman snurken. Dan overvalt de slaap me en wekt de wekker me de volgende morgen. We gaan weer verder trekken.