Je hoort het bijna niet meer: FIET FWIEW!! : een leuke vrouw die nagefloten wordt vanaf de steigers of vanuit een auto. Nu las ik gisteren waar dat tweetonige fluitsignaal vandaan komt: uit de scheepvaart. Als vroeger de kapitein de aandacht vroeg van zijn bemanning, liet hij een tweetonig signaal klinken. Dat aandachtsteken zat er zo in bij de bemanning dat zij het overnamen als zij aan wal gingen en de aandacht van een leuke vrouw wilden trekken. Via de scheepvaart ( de mannen kwamen overal) verspreidde dit ‘ mooie vrouw signaal’ zich over de hele wereld. Omdat veel mannen van nu het ongepast vinden en de meeste vrouwen er niet van gecharmeerd zijn, hoor je het bijna niet meer. Wat ergens ook jammer is want wie wil niet eens nagefloten worden omdat je er zo goed uitziet? Nou, hele volksstammen denk ik, maar toch. Ik moet opeens denken aan een mij bekende moeder en dochter die in Amsterdam liepen en ook nagefloten werden. De dochter kijkt om en hoort:’ nee, ik floot naar je moeder’.