Wetend dat een van de dochters ligt te genieten of Vlieland, een nichtje ( na het schoonmaken van wat kastjes) in haar hangmat in de tuin en wij op het balkon ( andere dochter is druk met nakijken van examens) kwam het volgende citaat me onder ogen:

Als je een volmaakt nutteloze middag door kunt brengen op een volmaakt nutteloze manier, dan heb je geleerd hoe je moet leven.

Lin Yutang

Ik was van plan mijn dag op een nuttige manier door te brengen, maar maag en darmen waren wat dwars. Maar daardoor heb ik heerlijk zitten lezen in de zon, terugdenkend aan vrijdag toen ik bij G. lag te slapen in haar duintuin. Heel lang geleden heb ik een gedicht gemaakt over dat heerlijke plekje.

HET LAATSTE HUIS

waar tuin overgaat in duin
staat het laatste huis
het landschap golft er
in groenen rond
abelenzilver trilt
wuivende toppen helm
nemen windgeschoren struiken
in hun ritme mee
het is heet, de ochtend stopt ermee
wij trekken ons in ronde schaduw terug.