Nu ik de schrijfcursus in Noordwijkerhout doe, neem ik iedere vrijdag een fikse bos tulpen mee naar huis. Vorige week dubbele rode tulpen. eigenlijk te zwaar voor hun stelen, maar ik vind die hangende tulpen mooi. Ook op de grond stond een bos en toen ik de andere twee vazen met uitgebloeide tulpen had leeg gemaakt ( niet weggegooid de tulpen want ik wilde ze nog fotograferen) dacht ik: deze op de grond laat ik nog even staan. Vrijdag nam ik papegaaientulpjes mee maar die waren nog helemaal in knop. Kijkt Ton de volgende dag naar de tulpen en zegt: ‘die tulpen zijn wel heel snel uitgekomen.’ ‘Nee Ton, dat zijn de oude van vorige week’.

Met die oude tulpen ben ik op het aanrecht lekker bezig geweest. Met een rode lap erachter, eronder, oude restjes kip ertussen voor een fotoproject en daarna gingen ze echt in de afvalbak. Mijn dank was groot. Wat moet je met oude tulpen, zullen sommige misschien denken. Nou, ze mooi neerleggen en dan op de foto zetten. Misschien wordt het later een felicitatiekaart of … waar ik het maar voor wil gebruiken. Ziet er dan zo uit.