Voor de schrijfcursus moeten we allerlei soorten lijstjes maken. In het begin zit je naar onderwerpen te zoeken maar dan komen ze hoor. Een die ik bedacht is: wat behoort tot mijn favoriete muziek. Nu weet ik dat dit soort lijstjes veranderen door de jaren heen. Al vrij jong begon ik met een lijstje met muziek voor als ik dood zou gaan. Had altijd het gevoel dat ik jong zou overlijden, maar gelukkig, ik ben er nog steeds. Gisteren eens bedacht wat ik nu erop zou zetten. In ieder geval wil ik nummer 1 en 3 en 8 en 9. Nou, ik denk dat de tijd dan wel vol zit. Andere liederen daar heb ik speciale herinneringen aan en daarom staan ze op de lijst of ik zing ze geregeld en geniet dan van het origineel en van mezelf.

  1. ‘Bist du bei mir.’ Aafje Heynis. Bach
  2. A night like this.’ Caro Emerald
  3. ‘bloemenduet’ uit Lakmé. Leo Deliber
  4. ‘ islands in the stream’ . Dolly Parton en Kenny Rodgers
  5. ‘ la foule’. Edith Piaf
  6. ‘ le temps des cerises’. B. Schoepen en G. Arnaert
  7. celloconcerten
  8. ‘oktoberkind’. Liselore Gerritsen
  9. ‘ Ik heb een steen verlegd’ Bram Vermeulen
  10. allerlei adagio’s