mijn naam is marisca
regelmaat is waar ik naar streef
integer probeer ik te zijn
samen met anderen delen geeft mij energie

regelmaat is waar ik naar streef
ik wil altijd meer dan ik kan
samen met anderen delen geeft mij energie
moet geregeld even in mezelf kruipen

ik wil altijd meer dan ik kan
leven, ik zoek nog steeds het doel ervan
moet geregeld even in mezelf kruipen
hart, ik probeer er naar te luisteren

leven ik zoek nog steeds het doel ervan
hoef niet meer altijd aardig gevonden te worden
hart, ik probeer er naar te luisteren
mijn naam is marisca

Deze pantoem schreef ik nadat ik een woordgedicht over mijn naam had gemaakt. Dankzij een schrijfcursus ben ik weer zo heerlijk aan het schrijven en dichten. Ik heb vaak een zetje nodig, maar dan ben ik er volop mee bezig op allerlei manieren. Niet op het balkon vandaag, maar binnen is ook heerlijk. Vrijdag moesten we een lijstje maken van huishoudelijke taken die ik leuk vond. Nou, ik wist er niet een. Dus maar ‘een glas wijn inschenken’, ‘bed verschonen omdat het dan zo lekker ruikt’, en nog zo wat zwaar bepeinsde dingen. Van alles vind ik eigenlijk alleen wijn inschenken leuk. Ga ik me nu dus aan die huishoudelijke taak wijden.