Stormachtig was het vandaag. We zagen een mevrouw van haar fiets geblazen worden, een ander die maar niet vooruit kwam. De garagedeur kreeg ik bijna niet open ( heel hard omhoog duwen) en daarna dicht ( heel hard omlaag duwen).

Dit was geen storm in een glas water. Of ergens de stormklok heeft geluid weet ik niet. Misschien doen ze dat allang niet meer. Stormenderhand heeft de electronica dat overgenomen. Ik ben vandaag niet aan zee geweest dus heb niet kunnen zien of er een stormeb was, een zeer lage eb veroorzaakt de de storm. Of er de stormbal is gehesen weet ik dus ook niet

Ik heb ook geen idee of er nog ergens stormjagers gebakken worden. Dat zijn oliekoeken die vroeger door de burgers op commando werden gebakken. Op wiens commando? Geen idee. Ik lees het in een oude Van Dale uit 1925.

Verder heb je nog een stormkat, stormklok, stormladder, stormlat en stormzeil. In het water hebben we stormvis (een Noordkaper), stormvloed en daarvoor een stormvloedkering.hoog in de lucht zweeft de stormvogel en ziet een kleinere soort, de stormzwaluw.

We weten ook dat wie wind zaait, storm zal oogsten. Maar wie zou de wind hebben gezaaid die vandaag opkwam als een storm? Daar kan dan de rekening van de stormschade heen.