Een mens moet zo mogelijk elke dag naar een liedje luisteren, een goed gedicht lezen, een mooi schilderij zien en een paar zinnige woorden uiten.”

Dat zijn niet mijn woorden maar die van Goethe en ik ben het met hem eens. Ik doe mijn best om het ook te realiseren en als je in plaats van gedicht ook een stuk proza mag lezen en voor een schilderij ook een mooie foto mag bekijken, dan voldoe ik bijna aan het profiel. Inderdaad, die zinnige woorden, daar kan het nog op mis gaan. Maar maandag langs het strand wandelend met Marlies kwam er veel zinnigs uit onze monden. Onzinnigs trouwens ook, een mens moet tenslotte ook een paar keer per dag zien te lachen.

Wat is het toch heerlijk langs de zee te lopen en je hoofd leeg en je hart vol te voelen lopen. Denk daarbij nog aan een kop koffie met wat lekkers na afloop en je snapt dat wij het naar onze zin hebben gehad. Maar dat is altijd met Marlies en de andere vriendinnen van de kweekschool. We kennen elkaar over twee jaar vijftig jaar. Dan hoef je niet veel meer aan elkaar uit te leggen. Dan geniet je gewoon van het samenzijn en nu van de meeuwen en de zee. Klik op de foto’s om ze te vergroten.