winters van weleer
mijn eerste glijstapjes op ijs
een kruik in bed
ijsbloemen op de ramen

mijn eerste glijstapjes op ijs
een sneeuwpop met koolzwarte ogen
ijsbloemen op de ramen
vastgevroren veters

een sneeuwpop met koolzwarte ogen
tintelende handen
vastgevroren veters
samen rondom de kachel

tintelende handen
ieder jaar het winterboek
samen rondom de kachel
winters van weleer

marisca

Ik moest glimlachen om de reactie van Rosalie gisteren. Zal het eens uitproberen. En wat dat winterboek betreft in bovenstaand gedicht, dat kreeg ik ieder jaar met sinterklaas en was daar de hele winter blij mee. Je kon erin lezen, puzzelen, tekenen, het was mijn heerlijkste cadeau. Tot vorig jaar heb ik ze bewaard. Nou ja, gaat ie weer het lettertype aanpassen. Volgende keer maar in een bekender lettertje werken, daar heeft hij geen moeite mee.