fietsend door de duinen
langs windgeschoren struiken
de zon geeft glans aan doffe plekken
zand stuift doorschijnend dun op

langs windgeschoren struiken
alles in eigen tempo
zand stuift doorschijnend dun op
een meeuwenschreeuw

alles in eigen tempo
aan zee laten golfjes een schuimspoor na
een meeuwenschreeuw
in mijn zak twee schelpen

aan zee laten golfjes een schuimspoor na
meeuwen boven mijn hoofd
in mijn zak twee schelpen
fietsend door de duinen

marisca

Ik kwam gisteren het schema tegen van de dichtsoort ‘ pantoem’ en dacht: dat ga ik eens lekker doen. En het werkt verslavend. Zo zit ik door oude teksten van mijzelf te spitten en schrijf dan zinnen over waar ik wat mee kan. Ik zoek ze wel wat bij elkaar want er moet, vind ik,  samenhang zijn in het gedicht, ondanks dat de zinnen door elkaar gehaald worden. Probeer het maar eens. Bekijk het gedicht en je ziet het schema.