Vanmorgen moest ik weer denken aan het al eerder aangehaalde begin van een gedicht:

Geen dag kan zo beginnen als deze dag begon,
ik kwam mijn kamer binnen en daar was enkel zon.

En die zon maakte op een plantenpot schaduwen waarin ik weer een gezicht zag. Op de foto dus en dan ook eens kijken hoe dat er in zwart-wit uitziet. Ik ben vast niet de enige die het gezicht erin ziet. En of ik de kleur of de zwart-wit beter vind, daar ben ik nog niet uit. Neig naar de kleur.


En die zon lokte mij naar buiten, naar het strand. En ik was niet de enige. Heerlijk langs de vloedlijn gelopen en gekeken naar de groepen meeuwen die zich concentreerden rond bepaalde plekken in zee. Ik denk dat daar iets te eten viel want ze doken geregeld de golven in en vlogen er weer uit op. Soms achterna gezeten door een groepsgenoot. En dan zag ik iets vallen uit de bek van de belaagde meeuw en dat was een lekker hapje voor de meeuw in het water. Inderdaad, dat doet aan een spreekwoord denken met twee honden en een been.

En straks is er weer een jaar voorbij. Een jaar met goede en slechte momenten. Die balans is voor ieder van ons anders. Ik hoop dat de balans voor ons allen volgens jaar uitslaat naar de goede momenten.