Gisteren een fijne dag in Leiden gehad met Ivonne. Wij gingen voor BIL (beelden in Leiden) maar voor we er waren hadden we natuurlijk ook koffie gedronken en, met behulp van de stadsplattegrond en vriendelijke Leidenaren, kwamen we rond twaalf uur bij de beelden aan. Ze vielen ons erg tegen. Natuurlijk toch foto’s gemaakt want mooie stukken zijn altijd te vinden. Wat wel leuk was dat we nu in een deel van Leiden kwamen waar we nog niet waren geweest. Maar om weer terug richting station te vinden, daar hadden we weer de plattegrond en een vriendelijke Leidenaar voor nodig. En weer was het genieten van de mooie huizen, smalle straatjes en bijzondere gebouwen.
Toen de verlate verjaarslunch voor Ivonne, en, omdat we er toch langs kwamen even de fototentoonstelling in het Volkenkundig Museum bekeken. Gelukkig konden we het bijna helemaal zittend bekijken. En dan heerlijk binnen een kwartier weer met de trein terug in Heemstede, moe maar voldaan.

En dan vandaag een rustdag. En dan sla je de krant open en zie je opeens je eigen kind erin staan. A. staat op de foto en wordt, met anderen, geciteerd in het Haarlems Dagblad over hun werkplek. Dat is een leuk begin van de dag. En van de week M. op de voorpagina van ons dorpskrantje, nou nou, de van der Eempjes zijn even wereldberoemd in Haarlem en omgeving.