Vandaag was weer een fijne dag met zon en goed gezelschap. Vriendin B. was een dagje bij ons. En de kapster. en de meneer van de computer. Dan heb je geen tijd voor lange verhalen, maar zoek je tussen de kleine uitgeknipte citaten. En ik koos voor deze:

Iemand die zijn rijkdom kwijtraakt,
verliest veel.

Iemand die zijn vrienden kwijtraakt,
verliest meer.

Maar iemand die zijn levenslust kwijtraakt,
verliest alles.

Het is een Spaans gezegde en een waar gezegde. Want niets ergens dan dode ogen in een levende mens.
Het is gek , na zo’n heerlijke dag zou je zeggen: kies iets vrolijks. Maar in ieder mens is ook een andere kant en ik werd geraakt door deze spreuk. Het deed me aan verschillende mensen denken. Vandaar. Nu weer lekker het balkon op. Voor mij geen voetbal maar een heerlijke detective.