We horen en lezen geregeld over ontspoorde Marokkaanse jongens. Maar natuurlijk zijn er ook andere. Vandaag kwamen de kledingkasten van Ikea en die werden gebracht en in elkaar gezet door medewerkers van dat bedrijf. Een van de twee was een jonge Marokkaanse jongen en zelden heb ik zo’n beleefde, goed opgevoede jongeman ontmoet. Heel beleefd, heel leergierig en bescheiden. Dat wilde ik even kwijt want zoals het altijd gaat, de slechten halen het nieuws en de overgrote meerderheid aan goede mensen, daar hoor je niets over.

Ons nieuwe ┬áhuis wordt met de dag mooier. Vandaag was klaar: alle vloeren, de kledingkasten op Ton zijn ‘bezemkast’, de inloopmat, een groot deel van het tegelwerk in de keuken. Nu nog het laatste schilderwerk, het hang-en sluitwerk en nog wat losse klussen. We kunnen niet wachten tot de verhuiswagen komt, maar zullen het wel moeten. Dus de komende week nog dagelijks heen en weer rijden en dan gaat het grote uitpakken beginnen.