Ik dacht dat ik een aardig oog had voor de bijzonderheden van de natuur, maar ik heb mijn meester gevonden in Ibo.’ Mik, heb je die baltsende buizerds gezien?’ ‘ Nee.’ ‘Heb je die eend met zeven jongen gezien?’ ‘ Nee.’ Heb je die groep puttertjes gezien die ’s morgens hier op de struiken zit?’ ‘ Nee’. ‘ Heb je de rupsen in de spinsels van de stippelmot gezien hier in de struiken?’ ‘Nee.’ Maar gelukkig zie ik het door Ibo wel en hij stuurt er zelfs foto’s van door. Hij neemt bijna afscheid van het park hier en ik zal hem, en heel erg ook Ivonne missen.
klik op de foto’s om ze vergroot te zien. de foto’s zijn van I. Tamminga.

Gisteravond mailde hij :

Gisteren zag ik mijn eerste 2 boerenzwaluwen en 1 huiszwaluw over het
bungalowpark vliegen. Ook zag ikgisteren een kneu voor onze bungalow en 2 putters en in de sloot hier bij het huis een aalscholver en eenkoppel krakeenden.
Vanmorgen zat er op de boom staand voor jullie parkeerplaats een halsbandparkiet, luid roepend naar en met de vogels in de kooi.  Dit is weer genieten!!!

Hij kijkt ook dagelijks op Fluweelbloem en noemde het in zijn mail ‘juweelbloem’. Compliment vind ik. Ik hoop dat het samen vogelen hier er nog van komt, anders doen we dat als we verhuisd zijn rond Heemstede. En in die tussentijd geniet ik van het fietsen langs het zo bijzonder ruikende fluitenkruid. Dat is een van mijn favoriete bermbloemen, vooral samen met de zuring. Wat is er toch veel moois vlak om ons heen. Inderdaad, dat is genieten.