Deze week hebben wij weer heel wat eieren gelegd. Die leggen wij in een nest en dan broeden anderen ze uit. Zo hebben we gordijnen en zonwering uitgekozen ( die worden door anderen gemaakt), we hebben allerlei binnendeuren bekeken en ook daar onze keuze uit gemaakt ( en ook deze worden door anderen gemaakt, geplaatst en geschilderd). En vandaag hebben we het definitieve ontwerp voor onze nieuwe boekenkasten bekeken en genietenwe  nu al van het idee hoe het zal staan bij al die mooie nieuwe witte muren. Inderdaad, door anderen zo mooi gemaakt. Het is wel een bevoorrechte positie: wij bedenken ( en anderen denken gelukkig heel veel mee) en anderen voeren het uit. Hier in ons huisje voeren we niet zoveel uit, maar we beschouwen het ook als een vakantie en dat gevoel willen we lang vasthouden. Maar voor een boek heb ik nog geen rust, dat moet nog komen. Wel veel fotograferen, zowel opdrachten als gewoon wat er voor mijn lens komt. Zoals een paard dat in de zon staat te genieten en Ton die achter zijn pc zit. Niet altijd te genieten, dat kan ik je verzekeren.
Tot slot een kort gedicht dat een vriendin me stuurde. Zij veranderde Noordwijk in Noordwijkerhout.

Bij Noordwijkerhout zwom een nat konijn
te midden van een school tonijn.
‘Tja,’ sprak het beest, ‘dat tomt ervan
als men de ta niet zeggen tan’.

Kees stip