Gisteren terug voor de vergeten dingen en dat bleek weer een auto vol. Nou ja, we hebben er plek voor, dus ga ik voor het gemak van het vele. Vanmorgen heel vroeg op, half 7. Hele volkstammen zijn al eerder op en dat iedere werkdag, maar ja, pensionado’s he, die zijn dat niet meer gewend. Maar wat kregen we een welkomscadeau: een schitterend oranje-roze hemel, zo mooi dat ik me voorgenomen heb als het morgen weer zo is ik de auto aan de kant zet en er een paar foto’s van maak. Foto’s heb ik vandaag ook gemaakt van de onttakeling van ons huis tot een neutraal huis waar het goed binnenkomen is voor onze kopers. Gelukkig had ik onze puzzelboekjes in mijn tas gestopt want wat moet je anders doen van 8 tot 4 als er om je heen wordt ingepakt en uit elkaar geschroefd en ingeladen. Koffie zetten, natuurlijk, dat heb ik geregeld gedaan, afscheid genomen van de buren die we gisteren niet troffen en dan wat foto’s maken van de opgestapelde boeken, de dozen vol boeken, de ingepakte kast en onszelf al puzzelend en de geboortebomen van M. en A. En ik begin met een foto die ik gisteren in ons vakantiehuis maakte van de binnenvallende zon. Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Morgen weer vroeg op voor de rest en dan is het huis leeg en kan het woensdag schoongemaakt worden. Je wilt toch niet als viezige huisvrouw verder in de verhalen van de nieuwe bewoners gaan, nietwaar? Maar ook daar krijgen we hulp bij. En volgende week dan is er weer ruimte voor de leuke dingen, zoals, juist fotograferen, rondfietsen door de omgeving, met vriendin N. ( die hier om de hoek woont) een labyrint lopen. Ik zal nog tijd tekort komen. Maar nu lekker nog wat lezen en dan heerlijk naar bed. En voor degenen die mijn nieuwe mailadres niet ( meer) hebben: voor het@ blijft het hetzelfde, na het @wordt het: gmail.com